maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kesätauon jälkeinen elämä alkaa maanantaina

Näemmä olen viimeksi päivittänyt Työhuone Impolan kuulumisia marraskuussa 2018. Johonkin on kadonnut siis työhuoneelta 20 kuukautta niin, ettei ole sanotuksi saanut.

Nyt kun päätin tämän vuoden onnettoman pienen kesätauon, niin ajattelin taas vähän kirjata, miten ja mihin suuntaan mennään. Viimeksi minulla on tainnut olla oikeaa kesälomaa vuonna 2016, mutta jonkin sortin kesätaukoa olen koittanut pitää aina kun ei ole ollut palkanmaksajia. Tämän vuoden puolentoista viikon kesätauko on nyt pidetty ja on aika tämänkin onnettoman taidepainotteisen sekatyölaisen ryömiä kolostaan.


Kesätauon jälkeen on minunkin aika kömpiä ylös kolostaan

Olen kirjannut aika ajoin työseurantaviikkoja 1988 lähtien ja nyt kun työtilanne on taas kohtuullisen sekava, niin on hyvä vähän kirjata asioita taas johonkin. Tästä tämä taas lähtee. 


Maanantaina 27.7.2020

Työaikalaskurin laitoin päälle 8:30. Tästä se lähti, työkone auki, työseurantablogi auki, työpöytäsiivousta, allakkapäivityksiä, MEKA TV etukotisivu päivitetty ajan tasalle, kameroiden kuvien tyhjennystä, kesän sähköpostien tutkiminen ja hutkiminen, operaatio Kadonneiden työkalujen metsästyksen käynnistäminen, postinvaihtoa 4 yhteistyökumppanin kanssa, aikatauluvääntöjä, kesäkauden kuvien järjestelyä, MEKA TV viikkomenun julkaisu, teatteriasioiden selvittelyä, epämääräistä tuhnailua ja pähkäilyä siitä, tekisikö hommia aakkos-, tärkeys-, kiireys- vai huvitusjärjestyksessä.

Ensimmäinen tauon paikka tuli 10:23. Työaikalaskurin mukaan olen nyt käyttänyt 1:53 tehokasta työaikaa. 


Työhuone kesätauon jälkeen
Työlaskuri taas käyntiin 11:55. Kauppareissun aikana aikana tuli yksi työpuhelu ja yksi sähköposti, jotka häiritsivät vapaata oleskelua työasioista, mutta muuten tuo tauko oli paikallaan.

Päätavoitteena olisi tällä viikolla tehdä kaikki 1100 satakuntalaista elokuvaa -hankkeen 40 työtuntia pois. Periaatteessa minulla on 25% työaika tähän 1.6.2020-31.1.2021 eli 10 tuntia viikossa. Kesäkuussa en saanut tätä hanketta kuin 4 tuntia vietyä eteenpäin muiden kiireiden vuoksi ja nyt heinäkuun lopussa olisi tarkoitus kiriä kaikki heinäkuun tunnit pois työallakasta. Epävarman tulevien työtilanteiden vuoksi saata jemmata kesäkuun työtunnit helmikuulle ensi vuoteen, kun ensi vuoden työtilanne näyttää nyt umpisurkealta. 

Toinen päätyöni on TAITEESTA TYÖTÄ -hankkeen vetäminen, jonka 50% työaika ja -tunnit on jo tehty heinäkuun osalta. 

Loput 25% työajasta minulla on lupa luumuilla, kun sille työajalle ei löydy nyt palkanmaksajia. Melkoista taiteilijanelämää, taiteilua ja tasapainottelua elannon repiminen taas on, kyllä se ihan työstä käy. Eipä silti, eipä minulla henkilökohtaisesti mitään valittamista ole, mutta keskeneräisten hommien kasaantuminen ahdistaa, kun ei ole oikeaa työaikaa eikä tekijöitä tehdä näitä inhimillisillä tai työaikalakien mukaisille työajoilla pois päiväjärjestyksessä. Ei tekeminen minua rasita, mutta tekemättömät hommat piukottaa päätä paljon enemmän kuin tekeminen.

Sitten taas normihommia, laskujen setvimistä, laskemista mihin rahat riittää, tietokoneiden backupit kesän jäljiltä, uusimman matkatehokoneen päivitystä ja ohjemien asennusta, arkistointikoneen käynnistämistä, kadonneiden tavaroiden metsästys -operaation jatkamista, teatteriesityksen päivien suunnittelua, sähköpostin vaihtoa, Messenger- ja Skype viestintää, Syvärauma II elokuvan editointipajan järjestelyä, puhelinkontakteja jne. yms.

Toinen tauon paikka alkoi 15:03, kun piti ratkoa Isä Matteon kanssa yksi murha. Tähän mennessä olen käyttänyt tehokasta työaikaa 5 tuntia ja yhden minuutin.


Iltavuoro...

16:10-17:09 asensin muutaman ohjelman tietokoneeseen ja järjestelin teatterileirin asioita sun muita aikatauluja. Sitten innosti enemmän ruuanlaitto kuin työasiat.

18:44 sorvin ääressä taas. Kadonneiden tavaroiden, tiedostojen ja ohjelmien metsästysoperaatio jatkuu, siinä sivussa on tullut muutaman hassu hyllykin siivottua. On taas ihan normaali kesätauon jälkeinen fiilis, tuntuu ettei ole saanut mitään aikaan eikä varsinkaan sitä, mitä yltiöoptimistisesti kuvitteli aamulla saavansa aikaiseksi. 

Muutaman nettisivupäivityksen jälkeen piti taas luovuttaa 18:57.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti