maanantai 17. elokuuta 2015

Tänä päivänä 18.8.

Viime päivinä olen taas ollut enimmäkseen tyytymätön omaan jaksamiseen, työmäärän paljouteen ja väsynyt siihen, miten vähän päivässä saa aikaan. Menossa on lomanjälkeisen ensimmäisen työviikon 16. työpäivä ja vähän alkaa näyttää siltä, että seuraava ihan oikea ja kokonainen vapaapäivä on vasta syyskuun 20. päivä. Vapaat hetket ja oma aika on vaan napattava sieltä täältä työn sallimissa rajoissa.

Viime päivinä olen kyllä saanut onnettoman vähän mitään näkyvää aikaan, mutta ei tässä mitään erinomaisen erityistä näihin aikaisempiin vuodenkiertoihin verrattuna ole. Samat kiireet ja tuskat vuodesta toiseen viime vuosina.

Perinteisesti elonkorjuun alussa lomien lopussa menee paljon aikaa Blue Sea Film Festivaalien järjestelyissä. Vaikka periaatteessa minun osani on pieni, se jakaa työvuoden monellakin tapaa siinä kuin uusi vuosi ja kesäloma. On aika tarkastella omien yhteisöelokuvien kautta, mitä sitä viimeisen vuoden aikana elokuvallisesti on saanut aikaan. Ennen kesälomia jääneet keskeneräiset työ riivaavat, työvuoden syyskierto pitää käynnistää, kurssisuunnitelmat on tehtävä, iso ratas käynnistettävä ja katse suunnattava jo ensi vuoden huhtikuuhun, mistä pirusta silloin sitten taas saisi jostain palkallisia töitä. Kaiken tämän lisäksi Microsoft, Adobe, Apple ja nykyään myös Android ahdistelevat kaiken maailman päivityksillä, ettei edes työkaluilla saa mitään kunnolla tehtyä päivityshyökkäyksien viuhuessa.

Tänään siis on taas normaali täysi työpäivä. Työlistassa tuskaisat 119 työtehtävää, joista editointitöitä katastrofaaliset 53. Editointi ei ole viimeiseen kahteen kuukauteen edistynyt paljoakaan, sen verran kuvaus- ja kulkupäiviä on takana ja editointiähky ei vain ota laantuakseen.

Tänään tarttis saada 36 työasiaa jotenkin eteenpäin työpöydällä tai ainakin siirrettyä huomiseen. Tänään täysi saada yksi Blue Sea Film Fesdtivaalien ensi-illoista "Koirankakkaa, Anu Saagim" editointua valmiiksi. Hyviksellä editoidaan tänään Onnen sirpaleet raakaleikkaus, toivottavasti valmiiksi. Illalla mennään Huittisiin kuvaamaan LUKUPIIRI lyhytelokuva. Aamupäivä kaaoksen selvittelyä ja iltapuolella sitten lisää kaaostelua.

Mitäs ennen tänä päivänä 18.8.?


Viime vuonna aamulla 7:14 meni koko päivä hienot suunnitelmat uusiks. Vähänkös otti hermoon.

Nyt menee päivän hommat kokonaan uusiks aivan liikaa. Ei kyllä paljon huonommin voisi työviikko alkaa. Arghhhhh.
Tuleekin kivirekipäivä, puolet MEKA TV työntekijöistä on pois, mutta hommia on edelleen yhtä paljon - muutenkin on minuuttiaikataulun mittaisia kiireitä.

Viime vuoden elokuussa MEKA TV hommat oli suunniteltu optimistisesti kahdelle työntekijälle, mutta kun toisen työntekijä motivaatiot olivat hukassa, niin kenelles perkeleelle ne kahden ihmisen hommat sitten jäivät kuin minulle reppanalle.

Viikkomenu viime vuonna oli tällainen;

Vuoden yksi tiukimmista työviikoista edessä. Tänään päivällä Merikarvian ryhmän kanssa suunnitellaan syksyn ohjelmaa ja editoidaan perjantain ensi-iltaa, joka on vielä aivan alkutekijöissään. Iltapäivällä kuvataan Ahlaisissa jokiniittoa ja yöllä editoidaan mitä ikinäkin jaksetaan, vielä on 6 kappaletta perjantain ensi-ilta lyhytelokuvia kesken. Huomenna tiistaina suunnitellaan Porin porukan kanssa syksyn ohjelma ja illalla Huittisten Me Itse kokoontuu. Keskiviikkona ja torstaina editoidaan pää punaisena ja editointimyllyt savuten. Perjantaina huipentuu elonkorjuu Blue Sea Film Festivaaleilla, jossa heitetään 4 tunnin esitystä SEKKin ja MEKA TV vuoden tuotoksista. Illalla juhlitaan avajaisissa mm. 4 kehitysvammaisten elokuvaryhmän 20 vuotista toimintaa. Ansaitun viikkovapaan sijaan viikonlopun kruunaa vielä Ahlaste tuupin lasten ja nuorten yötäpäivääleiri Ahlaisissa. Jokunen toimistyökin siinä sivussa on hoidettava, varsinkin laskutuksia, kun pankkitili kolisee tyhjyyttään, kun ei ole puoleentoista kuukauteen tullut mitään tuloja.

Kaksi vuotta sitten


Elokuun alku on myös näitä viheliäisiä aikoja, jolloin kaikkien tietokone ohjelmistojen insinörtit innostuvat taas tuuppaamaan kaiken maailman päivityksiä ja korjauksia meidän tavallisten työläisten kiusaksi.

Pitikin juuri sanoman, että on se niin ihmeellistä, että tietotekniikka on pelannut 4 päivää juuri niin kuin on pitänytkin. Ei olisi pitänyt sanoa. Nyt on taas kaikki kuvankäsittelyohjelmat juntturassa.
Tämäkin on elokuussa aivan normaalia;

Päikkäripölyä silmissä.

Yksi ensi-iltakin - tai aamu - oli kaksi vuotta sitten;

Tein viime yönä kaksi lyhytelokuvaa valmiiksi. Aamupalan jälkeen on kaksi ensi-iltaa tiedossa, siis Yyteriin käy yötyöläisen tie. Ensi-ilta - tai oikeastaan ensi-aamu - Yyterissä kuulostaa ihan kelpo ajatukselta.

2012 tänä päivänä oli Blue Sea Film Festivaalien avajaispäivä


Perinteisesti jo 20 vuotta alkusyksyn puuraminen katkeaa elonkorjuujuhlaan Raumalla.

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa Blue Sea Film Festivaalien avajaisissa, oi jospa oisit voinut olla mukana... MEKA TV ja Myötätuulen viesti myönsi Blue Sea Film Festivaaleille MYÖTÄTUULEN VIESTI 2012 DIPLOMIN festivaalien avajaisissa 17.8.2012. Perusteena mainitaan, että BSFF on maailman tasa-arvoisin elokuvafestivaali, joka on huomioinut kehitysvammaisten elokuvakulttuuria sellaisella esimerkillä jo 17. vuotta peräkkäin, josta koko maailman olisi otettava opikseen.
Samana vuonna oli myös kansainvälinen majakkapäivä päällekkäin BSFF kanssa, joten majakoita katseltiin vain elokuvissa.

Normaaliakin normaalimpi 18.8. päivä vuonna 2011

Koneeni n'ppis hukkasi johonkin ' ja ; kirjaimet. Mist'h'n t'm' johtuu?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti