maanantai 10. elokuuta 2015

16200 minuuttia

Kesäloma, johon olen kyllä enimmäkseen tyytyväinen, on lomittu ja työviikon ensimmäiset 8 päivää on takana ja työviikon 9. työpäivä alkakoon. 

Työviikon alkupuoliskoon taidan olla myös enimmäkseen tyytyväinen. Lomajälkeiseen työhön tuli pehmeä lasku sillä tavalla, että reissupäiviä oli 7 peräkkäin, joten sain siirrettyä hyvällä omallatunnolla toimistotöitä ja editointeja viikolla eteenpäin. Mutta minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
Eilen maanantaina työviikon 8. päivänä olikin sitten 1. kotitoimisto- ja editointipäivä. Olen erinomaisesti pystynyt välttämään kaikenlaista videoeditointia yli kuukauden ja se on mielestäni hyvä asia. Joskus vaan on pidettävä taukoa, jos ei tule muuta kuin kipeäksi pää.

Jossain vaiheessa alkukesäkuuta minulla oli katastrofaaliset 48 videoeditointia kesken, joiden tekemiseen ja viimeistelyyn arvioin tarvitsevani 14400 minuuttia tehokasta työaikaa. Kesäkuun viimeiset 16 työpäivää olin kuitenkin joka päivä jossain kulussa, enkä pystynyt tuota listaa juurikaan lyhentämään ja kun uusia juttuja pukkasi melkein joka päivä, niin editointilistani on tällä hetkellä lähes toivoton ja valopilkuton.


Eilen 1. editointipäivänä laskin 124 kohdan syksyn työlistasta, että kun minulla on nyt kesken 54 editointihommelia, se karkean Ojalan laskuopin mukaan tarkoittaa sitä, että jos jokaiseen editointityöhön jälkitöineen tarvitsen keskimäärin 5 tuntia eli 300 minuuttia työaikaa, tämän nykyisen editointisuman purkamiseen tarvitsen 16200 minuuttia tehokasta työaikaa. Se on kyllä Ojalan ja minkä tahansa laskuopin mukaan yhdelle miehelle aivan liikaa, mutta minkäs teet, kun ei ole varaa palkata ketään osaajaa auttamaan, saisi nyt edes tämä yksikin mies jonkinlaiset käyvän palkan tuosta savotasta.


Vaikka editointityölistani on ennätyksellisen katastrofaalinen, pakko sitä kuitenkin on alettava purkaa. 

Eilinen tilanne 10.8.2016 videoeditoinnin kanssa olisi siis tämä:

Kesken 54 editointityötä eli 16200 tehokasta työminuuttia vielä tarvitaan tämän suman purkamiseen.

Vaikka ensimmäinen lomajälkeinen toimistopäivä meni normaaliin tapaan kokolailla harakoille, sain sentään yhden keskeneräisen jutun viimeisteltyä, julkaistua ja arkistoitua parissa tunnissa.


Tuleva arvioitu editointitilanne tänään on siis;

kesken 53 editointityötä eli arvioitu minuuttitarve on 16200 minuuttia.

Eilen julkaistu Ahlaste koulutuupin keväällä kuvattu juttu on muuten tässä.

Tänään ei tule mitään valmista, mutta tarkoitus on pyörittää ediointimyllyä noin 3 tuntia eli 180 minuuttia Porin Hyvän Mielen Talossa, jossa alkaa Onnen sirpaleita elokuvan editointi. Illalla RAY kesäkiertue tulee Hyvikseen tekemään Inhimillisiä uutisia elokuvan tekemisestä, joten silloin pitäisi olla jonkin sortin raakaleikkaus tehtynä. Kun työpäivästä muutenkin näyttää tulevan 8 tunnin pituinen kulkupäivä, tuskinpa sitä iltapuhteeksi enää muuta jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti