keskiviikko 27. elokuuta 2014

Keskiviikko harakoille

Suuresta uhostani huolimatta eilinen keskiviikko meni harakoille. Sain kyllä tehtyä tiistain hommat pois, mutta vain yhden tunnin keskiviikon hommia. Sitten loppui veto.

Ei tämänkään päivän työennuste niin häävi ole mutta eilinen meni kyllä enimmäkseen harakoille. Pitäisi kyllä olla enimmäkseen tyytyväinen tehtyihin yleishyödyllisiin töihin, mutta lompakon kannalta keskiviikko oli yleishyödytön harakoille mennyt työpäivä.

Eilisessä päivässä tulee kyllä hyvin esiin kuukausipalkkaisen työntekijän ja tuntipalkkaisen yksinyrittäjän väliset erot. Jos olisin ollut töissä kuukausipalkkaisena jossain yleishyödyllisessä yhdistyksessä kuten esimerkiksi Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksessa, minulle olisi tullut 9 tunnin kohtuullisen tehokas työpäivä, jonka sisältöön olisin voinut olla enimmäkseen tyytyväinen.

Tuntityöläisenä tein 9 tunnin työpäivän, josta sain palkkaa vain 1 tunnista. Koska päivä oli kohtuullisen tehokas yleishyödyllinen päivä, olin illalla niin poikki, etten saanut itsestäni irti sen vertaa, että olisin tehnyt muutaman palkallisen tunnin lisää.

Sen sijaan, että olisin nauttinut kuukausipalkkaisena työpäivän tuloksista iltaisella kävelylenkillä, murehdin tuntipalkkaisena sitä, että päivä oli mennyt harakoille. Tämän alan kuukausipalkka on kohtuu surkea, mutta minun tuloni 9 tunnin päivästä oli työnantajakulujen jälkeen 19,98 ja menot 38,14. Eli harakat tienasivat 18,16.Kohtuullisista työtuloksista huolimatta olin siis keskiviikkonakin enimmäkseen tyytymätön. Onneksi sentään torstai on toivoa täynnä.

1 kommentti:

  1. Minulla kk-palkkalaisena ei niin suuremmin ole väliä, jos tunti tai toinenkin joskus menee harakoille ja usein meneekin. Rahat loppuu joka tapauksessa ennen seuraavaa tiliä eikä ne muutenkaan riitä juuri mihinkään.

    Tuona samaisena päivänä minulle tuli paha turhautumispiikki siellä "tuottajabrunssilla". Joku hemmetin kermaperse, markkinointipäällikkö, tulee kertomaan meille, että saamme tilavuokraa vastaan mennä tekemään pikku kivaa Uuteen Uljaaseen Kauppakeskukseen. Me, jotka kynnet verillä raavimme vähäiset eurot kasaan. Kumma kun unohti kertoa heidän ns. konseptinsa. Sehän on haalia runsain mitoin maksavia asiakkaita kauppakatedraaliinsa.

    VastaaPoista