keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Synkkä päivä Työhuoneen uumenissaMEKA TV ryhmillä on jo kuukauden joulurauha menossa, eikä minullakaan kuukauteen ole kuin yksi työmerkintä allakassa. Tehtävälistassa olisi vielä tänä vuonna 83 tehtävää, joten joulurauha ei ihan vielä ulotu tänne Työhuoneen uumeniin.

Vuosi on ollut raskas, mutta tuottelias ja antoisa. Taloudellisestikin taidetaan päästä plussan puolelle, mutta se taas johtuu ihan Sipilän hallituksesta. Sipilän tuulihattuporukat tehneet elämäni niin epävakaaksi, että olen tänä syksynä toistaiseksi siirtänyt kaikki hankinnat jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Saattaa olla, että joudun katumaan sitä, mutta minkäs teet. Periaatteessa minulla on kaikki, mitä tarvitsen kouluttamiseen, mutta koulutusvälineet vanhenevat nopeasti ja käyttämäni kalusto on hieman vanhanaikaista, vaikkakin toimivaa.

Tänä vuonna MEKA TV on tuottaa kutakuinkin 90 lyhytelokuvaa ja episodia. Keskeneräisten töiden listalla odottaa vielä 40 editointia, joista ei taida kyllä kaikista tulla valmista, kun rahoitus ja työaika puuttuu näistä enimmäkseen.

Tilanne onkin hieman nurinkurinen tänään, sillä vaikka tänä vuonna on hommia piisannut tuon 90 lyhärin verran, ensi vuodeksi ei ole vielä yhtäkään varmaa sopimusta tehty. Tuon mukaan ensi vuosi näyttää siis olevan täydellinen katastrofi tämän hetken tosiseikkojen valossa.

Varmaa on, että kansalaisopistot jatkavat Eurajoella, Harjavallassa, Huittisissa, Merikarvialla, Nakkilassa ja Porissa. Näistä tulee sitten leipää pöytään 144 palkallisen työtunnin verran.

Melko varmaa on, että yhteistyö Me Itsen, Tukiliiton ja Radio Valon kanssa jatkuu. Näistä saattaa tulla sitten toinen mokoma 144 palkallisen työtunnin rupeama. 

Me Itse taustatukihenkilönä voin tehdä kutakuinkin ainakin 144 vapaaehtoistyötuntia, joista saan jonkinlaista kulukorvausta.

Jokseenkin varmaa on siis ainakin 432 työtuntia ensi vuonna. Äkkiseltään se tuntuu ihan kohtuulliselta, mutta se tekee työpäivissä vain 54 työpäivää eli kuukautta kohti keskinmäärin 4,5 työpäivää.

Eilen Suomen hallitus teki päätöksen, joka todennäköisesti tarkoittaa sitä, että minut tulkitaan yrittäjäksi, jolloin minulla ei ole oikeutta työttömyyskorvauksiin. Jotain siis tarttis pakosti yrittää, jos mielii saada leipää pöytään. Sinänsä nuo tulottomat ja säännöttömät tilikaudet eivät muuten hetkauttaisi minua tällä hetkellä kovinkaan paljoa, mutta kun on nuo säännölliset menot.Mutta katsotaan nyt vähän aikaa, mitä tapahtuu. Minulla ei koko syksynä kovinkaan montaa kokonaista vapaapäivää tainnut olla, joten lienee aika vähän löysäillä sen jälkeen kun olen saanut tuon 83 tehtävän listan lyhennettyä olemattomiin tai siirrettyä sen ensi vuoden harrastuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti