keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Rakas päiväkirja -päivä

Tänään on Rakas päiväkirja -päivä, joten laitetaanpas päivän kunniaksi muutama lause tästä päivästä täältä Työhuone Impolan uumenista.Rakas päiväkirjani, tänään minulla oli herätys kello 6:00, mutta heräsin jo 5:05, kun työasiat ilkkuivat ja mekkaloivat tekemättömyyttään sängynlaidalla.

Ensin tein vähän omia hommia, laitoin astioita tiskikoneeseen, keitin aamukahvit ja tein pientä kotisiivoa samalla kun vanha työkoneeni aukeaa toimintakuntoon. 

Loppuvuoden tehtävälistassa oli aamutuimaan 119 työtehtävää, joista 32 tehtävää oli siirretty tälle päivälle ja joista kykenen tekemään tänään ehkä noin kymmenkunta tehtävää. Keskeneräisiä lyhytelokuvia ja videoita listassa on 43. Parin viikon aikana minulla on ollut oikeastaan vain yksi editointityö, joka ei vain oikein edisty, kun kaikki syksyn kurssialoitukset, selvitykset, hakemukset ja muut eteen tupsahtavat asiat syövät takkia tyhjäksi.

Tässä aamutuimaan noin kahden tunnin aikana en ole oikein mitään järkevää saanut aikaiseksi. Päivän sähköpostit on selattu, paria hankehakemusta on edistetty, päivän kursseja suunniteltu ja kahviakin on juotu jo lähes koko litra.

Tälle päivälle on odotettavissa tätä Työhuoneella tuhmuttamista, kaksi kurssia, auton ajelua noin 102 kilometriä eli kaupunkiajelua enimmäkseen kun on, saan istua noin 2 tuntia autossa tänään. Tuntityöläisenä ei tuosta menetetystä vapaa-ajasta tule edes mitään palkkaa.

Päivällä on Otsolassa Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri ikäihmisille kehitysvammaisille. Kurssi on uniikkikurssi, joten suunnittelu vie aikaa enemmän kuin normaalit kurssit, ja omalla ajalla tietenkin.

Päivällä täytyisi sitten palkattomalta hankehakemuksilta ja suunnittelulta ehtiä pari tuntia editoimaan tuota ykköstehtävää, jotta saisi edes päivän kulut peittoon. 

Iltapäivällä huristellaan sitten Ahlaisiin, jossa viimeistellään viime viikonlopun Ahlaste tuupin lasten ja nuorten leirin elokuvaa sekä yhtä toista Karvianjoki juttua että pemotetaan arkistoja. Ahlaste tuupin yhtenä syksyn päätehtävänä on kerätä Ahlaisten nuorisoseuran 110 juhlavuoden kunniaksi historiikkia Ahlaste tuupi 5 vuotisesta taipaleesta, joka ei aivan mitätöntä olekkaan.

Tänään on siis odotettavissa 15 tunnin työpäivä ilman päikkäreitä. Näistä on 5 tuntia selkeitä palkallisia työtunteja ja pari epämääräistä palkallista tuntia päälle. 8 tuntia jää siis epämääräiseksi haahuiluksi epämääräisten mutta pakollisten työtehtävien kanssa, jotta homma toimisi eteenpäin ja jotta töitä olisi joskus tulevaisuudessakin. 

Työkavereina minulla on tänään 9 kehitysvammaista elokuvantekijää, 2 avustavaa ohjaajaa, 9 lasta ja nuorta sekä sähköpostitse ja verkon yli kymmenkunta ihmistä, joiden kanssa suunnittelen jos jonkinmoista hanketta ja kurssia.

Jossain välissä päivää sitten teen näitä normaaleja palkattomia päivärutiineja, selvitän päivän paperit, teen pientä arkistosiivousta, päivitän nettisivut ja allakat, teen päivän varmuuskopiot, päivitän koulutuskoneiden tietoturvatahmapäivityksiä, suunnittelen paria lyhytkurssia ja paria isoa hanketta, sovittelen kimuraiseen allakkaani paria palaveria, hoitan onnettomia pankkiasioitani, huollan, lataan ja tyhjennän kuvauskamerat sekä teen tämän päivän Rakas päiväkirjani blogin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti