sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Pitäkää Kikynne

Kesäkuussa päätin antaa oman panokseni hallituksen kilpaulukykysopimukseen ja päätin tehdä 6 minuuttia päivässä enemmän töitä. Minulla oli tuolloin harvinainen 3 viikon jakso, jolloin olin käytännössä katsoen kokopäivätyöläinen, joten tuona aikana sopi hyvin kokeilla Kiky-sopimuksen pitävyyttä.Homma toimi vähän huonosti tai hyvin, miten sen nyt ottaa. 6 minuuttia päivässä ei oikein riittänyt ja vaikka kuinka yritin olla tekemättä mitään ylimääräistä, pakolliset vaan, niin nuo 1440 minuuttia tuli täyteen Juhannuksen aatonaattona.

Mihin nuo ylimääräiset ilmaiset Kiky-minuutit sitten hävisivät? Aikalailla kilpailukykyäni verottivat Adobe ja Microsoft, joiden ohjelmien päivittäminen kaikille työkoneilleni jumitti hyvää työaikaa kaikenkaikkiaan lähes parin päivän verran. Työmatkat, roudaamiset, akkujen lataamiset, työkaluhuollot sun muut pakolliset, mutta palkattomat työt veivät sitten loput. Nips naps minuutit vain hurahtivat jonnekin, mutta paraniko kilpailukykyni? 

Normaali työaika ja Kiky -minuutit päälle verottivat ainakin askelmittarin mukaan liikuntaa, puoli kiloa tuli painoa lisää per viikko. Tässä tapauksessa kilpailukykyni vain heikentyi. 

Nyt kun olen palannut taas normaaliin epänormaaliin työaikaan, olen ainakin omasta mielestäni saanut hommia paljon tehokkaammin aikaan kuin kello kaulassa. Säännöllisistä työajoista on minun työskentelytavoillani ja työssäni vain enimmäkseen riesaa.

Kiky -minuuteista ei ole myöskään tällaiselle yhden miehen huonolle yritykselle mitään hyötyä, ellei tähän saa kylkeen sovitettua jonkinlaista Kykö-sopimusta. Vasta sen jälkeen, jos voisin kyykyttää jotain köyhää tekemään ilmaiseksi näitä pakollisia rutiiniasioita, joita on vain tehtävä, minulle voisi Kiky-minuuteista olla jotain hyötyä. Jos joku tekisi pakolliset rutiinit puolestani, voisin käyttää sen ajan sitten johonkin tuottavaan työhön.

Nyt ajattelin laittaa Työhuone Impolan kiinni 19 päiväksi. Alkuvuoden viimeinen kuvauskeikka päättyy 6 tunnin 24 minuutin kuluttua ja menopaussi alkaa. Onko se lomaa vai piilotyöttömyyttä, ei sen väliä, kesämaitumet kutsuvat minua. Palkkaa ei kuitenkaan mistään tule, lomarahoja ei tipu, työttömyyskorvauksia on turha ruikuttaa, kun en edes halua hakea nyt kolmeen viikkoon mitään töitä. Ja nyt kun olen oman osuuteni Kiky-minuuteista tehnyt, niin voin nyt huoletta sanoa, että pitäkää Kikynne. Nih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti