lauantai 2. toukokuuta 2015

Tavara päivässä pois

Olematonta tavaraa kerääntyy aina nurkkiin, joiden olemassaoloon voi olla vain enimmäkseen tyytymätön.

Viime vuonna parin viikon ajan osallistuin itsekseni Tavara päivässä pois kampanjaan ja sain kuin sainkin mukavasti kahden viikon aikana turhia tavaroita poistettua silmistä. Sitten se vain taas jäi. 

Ajattelin aloittaa uudelleen tämän mainion kampanjan, mutta muistellaanpas nyt vähän tuota edellistä yritystä tavaroiden poistamisten kanssa.

Näin se siis meni tuolloin ensimmäinen viikko.


23.11.2014


Olen pitkään ajatellut, että minäkin voisi osallistua tavara päivässä pois -kampanjaan. Tuota roinaa ja romua kun löytyy joka nurkasta, josko pakottaisi itsensä siihen, että edes yhden turhan tavaran saisi päivässä pois nurkista. Vuodessa se tekee jo 365 tavaraa, joilla ei ole mitään muuta kuin ongelmajätteen arvoa. Puolen päivän etsinnän jälkeen löysin vihdoin tavaran mistä voisin luopua. Tuo kynä on aivan turha, se on jostain ilmaantunut työpöydälle herra ties koska, se ei ole minun, se on pureskeltu, se on inhottavan tahmea, kissan leikkikalu kukaties, enkä muista koska olisi viimeksi käyttänyt lyijykynää viimeksi. Pois vaan huis hukkaan. Ah tätä luopumisen riemua ja tyhjän tilan kasvua!
24.11.2014


Tänään aion todistaa, että osallistumiseni Tavara päivässä pois -kampanjaan ei ole mitään tuulihattu päähänpisto vaan vakaa aikomus. Minun varastotyöpöydällä on yhdessä pikkulaatikossa lojunut muutaman vuoden tämä salaperäinen muovinen silikonipussi, jossa vielä varoitetaan, että "Do not eat". Julistan nyt, että mokoma silikonipussi on meidän huushollissa aivan tarpeeton ja aion heittää sen pois. Vertailun vuoksi laitoin tuohon kuvaan 1 centin kolikon, joka kertoo sen, että aivan mitättömästä roskasta tässäkään ei ole kyse.


28.11.2014


Oli vähältä, että osallistumiseni tähän "Tavara pois päivässä" -kampanjaan meni syteen ja saveen, mutta tänään päätin ryhdistäytyä ja heitän edellispäivän, eilisen, tämän päivän ja huomisen turhan tavaran pois, kokonaista 4 kappaletta tavaraa lähtee siis pois meitin huushollista. Ikean paristot ovat varmaan maailman turhimpia ostoksia, vaikka halpoja ovatkin. Ne vain ovat menettäneet latauksen ennen kuin ensimmäistäkään kertaa ehti niitä käyttää. Nämä paketista otetut paristot ovat lojuneet varaston työpöydällä jo varmaa pari vuotta, jos vaikka ehtisin tutkia, onko näissä yhtään virtaa vai ei. Ei näissä ole virtaa. Eikä näitä ole edes käytetty missään, eipä kai, kun näissä ei ole ollut virtaa. Nyt nämä murheenryynit saavat luvan hävitä hornan tuuttiin. Ah tätä luopumisen riemua!30.11. 2014


Tavara päivässä pois -kampanjani etenee erinomaisesti, vaikka en ihan joka päivä ehdikkään poistamaan turhia tavaroista. Minulla on menossa 8. poistopäivä ja ja 8. tavara. Tässä eilinen Zafir taskulamppu, joka ei ole suostunut näyttämään minkäänlaista valoa enää muutamaan vuoteen. Olen vakaasti uskonut, että vika saattaa olla paristoissa, mutta nyt kun viimein toimerruin kokeilemaan sitä uusilla paristoilla, niin on pakko myöntää, että rikki mikä rikki. En minä taida enää tuota yhdellä eurolla aikanaan hankittua taskulamppua itse korjata, enkä aio viedä sitä mihinkään korjaamoillekaan. Tänään sitten äidyin vallan hurjaksi ja poistin kaksi tavaraa yhden hinnalla. Taskulampun sisällä nimittäin oli kaksi paristoa, joiden jäljellä olevalla virralla ei toimi pupukaan. Pois vaan turhat tavarat hush.
1.12.2014


Niin pientä tavaraa ei olekkaan, mitä ei kannattaisi heittää pois. 9. tavara päivässä pois on tässä. Tuo mokoma vetoketjun vedike on hajonnut jostain, en edes enää muista mistä, mutta oli se takki taikka laukku, sen olen heittänyt hukkaan jo ajat sitten ja tämä on jäänyt rihkamalaatikon pohjalle muistoksi siitä herra ties mistä. Romukoppaan rohkeasti vaan tämäkin muisto.


5.12.2014


En ole neljään päivään ehtinyt työkiireiden vuoksi poistaa tavaraa päivässä pois, joten heitän tänään 4 kpl tavaraa pois harkitusti. Viime viikonloppuna hautajaisissa ihmettelin, miksi kenkäni tuntui niin omituiselta ja kotona huomasin, että toisesta kengästä oli hajonnut kanta kokonaan. Kanta oli hajonnut jossain tuntemattomassa paikassa, joten en voinut tuota puuttuvaa kantaa mitenkään löytää ja liimata takaisin kenkään, joten Eeva-Liisa Husu isältä 20 vuotta saadut juhlakengät sitten hyvin palvellenneena kenkänä saa nyt kenkää.Mutta mitä ihmettä minä sillä toiselle jäljelle jääneelle ehjällä Pomarfinnin kestävillä ja aivan loistavalla yhdellä kengällä teen? Sitten sain kuningasajatuksen, että teenpä tästä kenkälaatikon, johon laitan kaikki poisheitettävät tavarat! Kengännauhat toki otin talteen, jos ne ovat kestäneet 20 vuotta, niin kyllä ne ovat takuulla hyvät. 

Eilinen poisheitettävä tavara sitten tuottikin hiukan tuskaa, mutta onneksi löysin Tiimarista ostetun 2 euron lukulasin sangan, josta olen ajatellut, että korjaan sen heti, kun löydän sen puuttuvan osan, eli ne lasit. Luulenpa, jos kahteen vuoteen en ole löytänyt näitä puuttuvia osia, ei 2 euron takia enää kannata tätäkään säilyttää?


Samaisten 2 euron tiimarilukulasien kera sain kaupanpäälliseksi hienon ja hyvän kotelon, mistä oikeasti vähän tykkäsinkin. Jossakin ihmeellisessa elämänvaiheessa hukkasin tämän hyvän kotelon toisen puolen, mutta ehkä tässä vaiheessa uskalla rohkeasti luopua tästäkin, kun mokomaa toista puoliskoa ei kahteen vuoteen ole mistään löytynyt.


Itse asiassa olen tähän kenkälaatikkoon aikamoisen ihastunut. Olen viime aikoina kerännyt tavaraa pois heitettäväksi edes yhden tavaran päivässä pois, nyt kerään tavarat kenkälaatikkoon, jotka tulevat saamaan kenkää meitin huushollista.


6.12.2014


Tässäpä tämän päivän poisheitettävä tavara. Tämä näppäin on lojunut herra ties kuinka kauan epätoivoisen rojun laatikossani. Mistä lie koneesta tai näppäimistöstä irronnut, mutta hukkaan vaan, kun tähän näppäimeen ei tunnu löytyvän enää konetta eikä näppäimistöä.


7.12.2014 


Tänään oli vähältä tulla kauhea stressi tavara päivässä poistamisesen kanssa. Ensin ajattelin, että heitä pois yhdet sangoiltaan vääntyneet Tiimarin lukulasit, mutta sain ne korjatuksi. Samoin kävi yhden lampun kanssa, jonka poisheittämisestä olen haaveillu jo useamman kuukauden. Kukas sitä nyt ehjää korjattua lamppua pois heittää? Sitten ajattelin, että teen kynäsiivouksen, mutta sattuikin niin hassusti, että kaikki kokeilemani kynät toimivat. Teeppäs tuo sama kokeilu kiireessä. Lopulta päätin tehdä patterisiivouksen ja löysin lopulta 17 paristoa, joiden olen ajatellut, että kyllä ne vielä jotain pupua liikuttaa tai voi käyttää loppuun jonkun muun vähän virtaa tarvitsevan sähköisen vempaimen kanssa. Paristotesterin mukaan nuo joutavat nyt kyllä huis hukkaan.


Näin siis meni viime vuonna. Sen lisäksi, että listasin nuo poistetut tavarat koottuna tähän, poistin nämä jutut myös Facebooksita, joten jokunen turha bittikin katosi sitten saman tien.

Tästäkö siis alkaa uusi alku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti