lauantai 18. lokakuuta 2014

Sirpalelauantaisiivoa

On taas kulunut koko joukko viikkoja viimeisestä lauantaisiivouspäivästä niin työpöydällä kuin kotonakin. Viime aikoina on tapahtunut työn puolesta hyviä asioita ryhmien kanssa, kaikki suunnitellut ryhmät toimivat hyvin ja ryhmätyöskentely sujuu. Ongelmana on se, että ryhmätyöskentely sujuu paremmin kuin pitäisi, joten valmisteluaikaa ja varsinkaan jälkikäsittelyaikaa ei vain tunnu löytyvän tarpeeksi.

Syyskuun alusta olen voinut pitää vain yhden kokonaisen vapaapäivän ja viikon syyslomakin näyttää sulavan kahden päivän mittaiseksi, jos sitäkään. Kyllähän näitä puolikkaita vapaapäivä ja omaa aikaakin löytyy, mutta sirpaleinen työ vain sirpaloittaa mielen. Jonkin sortin kovalevyn eheyttämisprojekti omassa päässä olisi erinomainen asia ja edes muutama peräkkäinen päivä, jolloin ei puoliksi ladatulla akulla tarttis lähteä aina töihin kiireellä ja heikoilla puolivalmiilla valmisteluilla.

Pakkohan tuo on kuitenkin myöntää, että tällä hetkellä tapahtuu työmaailmassa 9 hyvää asiaa yhtä huonoa vastaan. Ongelmana on vain se, että työ yksi huono asia vie yleensä työaikaa ja tyhjentää takkia saman verran kuin noiden 9 hyvän asian kehittäminen.

Viime aikoina on myös taas jokasyksyiseen tapaan suurin osa 14 tietokoneesta, joiden mikrotukihenkilönä toimin vasemmalla kädellä, tarvitsisivat huoltoa, päivityksiä ja viankorjauksia. Tuntuu, että tällä hetkellä 25 % kaikesta työajasta liittyy jollakin tapaa tietoteknisiin ongelmaratkaisutilanteisiin ja 26 % kaikkien muiden kehnojen asioiden korjailuun. Mitähän saisinkaan aikaan, jos tuonkin 51 % työajasta saisi käyttää oikeisiin töihin? Yleensä nuo 51 % työstä ajoittuu vielä omalle sirpaleiselle vapaa-ajalle, joten saisinko toimivan tekniikan kanssa 51 % enemmän tuottavaakin työtä aikaiseksi?

Tyypillinen esimerkki jokapäiväisestä takusta on Danske Bank, jonka sivulle olen odottanut pääsyä elokuusta lähtien


ja odotan edelleen. En vain pääse pankkiin Chromella sisään vaikka mitä tekisin. Mieluummin minä vaihdan pankkia kuin Chrome selaimen jonkun typerän pankin palvelutakun vuoksi. Ja mitäpä minä sinne pankkiin menisinkään, tyhjä tili siellä taitaa vaan odottaa ja pystyn Danske Bankin luottokorttimaksut maksamaan muiden pankkien palveluilla. 

Kyllä. Olen 51 % tyytymätön tällä hetkellä kaikkeen työhäni liittyyvään toimintaan.

Mutta nyt narinat seis. Mukava työpäivä odottaa, ensin nappaan Harjavallasta pari Me Itse aktivistia mukaan Huittisten Me Itse ja MEKA TV kurssille, sitten illalla odottaa Noormarkun partiolaisten editointiyötyöpaja. Tähän työhön minä olen tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti